Produkowany na wyspach Polinezji Francuskiej sok z noni Tahiti Naturel cechuje się niezmiennie wysoką jakością. Sok jest tłoczony z owoców morwy indyjskiej w sąsiedztwie plantacji, z których pozyskiwane są owoce noni. Tłoczy się na zimno w specjalnych prasach. Aby zachować specyficzne dla soku Tahiti Naturel walory smakowe, tłoczy się go w czasie 24 godzin od momentu osiągnięcia przez owoce stadium dojrzałości. Jest to istotny czynnik determinujący jakość produktu finalnego. Reżim technologiczny jest ściśle przestrzegany podczas wszystkich procesów, którym poddawane są owoce noni. Następnie, wytłoczony z miąższu owocowego sok, jest poddawany specjalnej filtracji (tzw. Tangential Flow Filtration) w dedykowanej instalacji z filtrami stycznymi. celem tego zabiegu jest uzyskanie stabilności mikrobiologicznej soku i polepszenia specyficznych dla noni walorów smakowych. Dzięki temu procesowi cierpki smak noni staje się bardziej łagodny dla podniebienia bez utraty swoich innych właściwości. Sok Tahiti Naturel charakteryzuje się odpowiednią zawartością substancji odżywczych, szczególnie w porównaniu do soków pozyskiwanych metodą tradycyjną. Im większa zawartość substancji odżywczych tym sok jest bardziej ceniony.

Sok Tahiti Naturel - co znajdziesz w butelce?

Dla konsumenta najważniejsze jest to, co znajdzie w opakowaniu. W butelkach Tahiti Naturel nie znajdziemy ani konserwantów, ani żadnych substancji smakowych, zapachowych czy też innego przeznaczenia. Substancje tego rodzaju znajdują się w podobnych produktach innych producentów, ale nie w sokach Tahiti Naturel. Zawartość butelki stanowi 100% sok z noni (Morinda Citrifolia). Sok z noni Tahiti Naturel to jakość bez kompromisu! Osiągnięcie tak dobrej jakości soku możliwe jest dzięki pracy doskonałego laboratorium oraz dochowaniu wysokich wymogów sanitarnych i technologicznych produkcji zgodnych z normami ISO 9000. Dowodem najwyższej jakości soku z noni Tahiti Naturel jest jego ogromna i wciąż rosnąca popularność na niezwykle wymagającym rynku USA, ale i Francji, Rosji i Polski.

Certyfikaty soku noni i dopuszczenia - jak spożywać - gdzie kupić Sok z noni marki Tahiti Naturel (suplement diety) jest produktem BIO-certyfikowanym. Sok z noni zyskał pozytywną opinię Europejskiej Komisji Zdrowia i Ochrony Konsumenta (SANCO). Dodatkowo producent uzyskał certyfikaty produktu organicznego instytutu ECOCERT SAS F32600 oraz BCS-Öko jako potwierdzenie najwyższej jakości soku noni. Produkt jest zarejestrowany w GIS pod numerem GIS-BŻ-Ż-4230-1085-1/MM/10.

Zalecana przez producenta porcja do spożycia soku noni to 30ml na dzień. Zaleca się zażywać sok na czczo, pół godziny przed posiłkiem (np. rano przed śniadaniem).

Sok z noni Bio Tahiti Naturel można kupić w dobrych sklepach zielarskich i aptekach! - wykaz sklepów