Rolnictwo ekologiczne rządzi się swoimi prawami. Producenci trudniący się taką działalnością zobowiązani są do dochowania ściśle określonych standardów postępowania. Produkty rolnictwa ekologicznego powinny być najlepsze jakościwo i wyróżniać się spośród konkurencyjnych produktów tego samego rodzaju. Nie inaczej jest w przypadku soku z morwy indyjskiej tłoczonego na Tahiti. Sok z noni Tahiti Naturel jest produktem organicznym. Proces produkcji, od hodowli surowca po butelkowanie jest nadzorowany i podlega corocznej certyfikacji. Hodowla owoców noni odbywa się z poszanowaniem zasad właściwych dla rolnictwa ekologicznego. W procesie wytwarzania soku nie są używane jakiekolwiek substancje syntetyczne. Finalnie otrzymujemy produkt w 100% naturalny i bez jakichkolwiek domieszek. Proces produkcji soku jest nadzorowany celem nieustannej weryfikacji pod kątem spełnienia wymogów produkcji organicznej. Jednostką certyfikującą jest ECOCERT z siedzibą we Francji. Certyfikat taki jest odnawiany co roku. Odnowienie jest poprzedzone audytem procesu technologicznego.
Poniżej zamieszczamy kopię certyfikatu BIO dla soku noni Tahiti Naturel
Dodaj komentarz